Sport

“Amikor a műtét után tolókocsiban ültem, azt hittem, mindennek vége”

A németországi légióskodás után visszatér Magyarországra az 53-szoros válogatott Triscsuk Krisztina, írja a Nemzeti Sport Online. A 33 éves kézis a Thüringen játékosa volt a mostani idényben, de egy bokaszalag-szakadás miatt november óta nem lépett pályára.

Lelkileg borzasztóan megterhelőek voltak az elmúlt hónapok .Tavaly novemberben Lipcsében megműtöttek, majd Magyarországon folytattam a rehabilitációt, aztán volt még egy beavatkozás, amikor kivették a csavarokat a bokámból. Amikor a műtét után közvetlenül tolókocsiban ültem és a sérülést követő első három hónapban mankóval kellett járnom, azt hittem, mindennek vége, összedőlt bennem a világ. De most már újra erősen hiszek a folytatásban, amiben a németországi csapattársaim sokat segítettek az utóbbi időszakban

– nyilatkozta Triscsuk.

Bár a németek marasztalták, ő a váltás mellett döntött, így a következő szezont az idén az NB I-ben 9. helyen záró Dunaújvárosnál kezdi majd. A csapat nem lesz ismeretlen a számára, hiszen 2014 és 2016 között már játszott a Dunaújvárosban, amellyel 2016-ban EHF-kupát nyert.

„Sok a fiatal játékos a keretben, akiknek átadhatom a tudásomat és a tapasztalatomat – ezt is várják tőlem a klubnál. Nem ismeretlen a közeg, Dunaújvárost korábban is az otthonomnak éreztem. Már a pályafutásom utáni civil életre is gondolok, és Újvárosban el tudom képzelni a jövőmet. Abban is támogat a klub, hogy a játék mellett párhuzamosan a tanulásra is koncentrálok, az edzői tanfolyamot végzem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik