Sport

A legveszélyesebb helyszínek a szánkra nézve

A szánkra rengeteg veszély leselkedik. Mutatunk pár példát!

Cukrászda

Az talán nem lep meg senkit, hogy a cukor nem tesz jót a fogaknak, ahogy az ínynek sem, hiszen akár be is gyulladhat tőle. Az édesség, a finomított cukrok, a cukros üdítőitalok miatt tehát mind fogínygyulladás, mind fogszuvasodás kialakulhat.

Dohánybolt

Bár a trafikban nem lehet dohányozni, aki ide betér, az nagy valószínűséggel cigarettát akar venni. A dohányzás pedig a szájnak sem tesz jót, és itt ne csak a nehezebben regenerálódó fogínyre gondoljunk, hanem a daganatos betegségek kialakulásának kockázatára is!

Sivatag

Ezt most nem kell szó szerint érteni, hanem inkább úgy, hogy az alacsony folyadékbevitel szintúgy problémát okozhat, hiszen így kiszárad a száj, mert nem termelődik elég nyál. A nyálnak viszont kulcsfontosságú szerepe van a szájüreg egyensúlyának és baktériumflórájának fenntartásában. Megfelelő mennyiségű nyál nélkül nagyobb az esély a szájon belüli betegségekre is. A koffeintartalmú folyadékok fogyasztása szárítja a szájat, negatívan hat a nyáltermelésre.

Bokszterem

Ezt szintén átvitt értelemben kell érteni, mert noha verekedés, harc közben is keletkezhet sérülés a szánkon belül, ez számos egyéb módon is megtörténhet. Nemcsak maga a sérülés a gond, hanem mert a seb el is fertőződhet, illetve be is gyulladhat a szájnyálkahártya.

Szponzorált tartalom

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik