Sport

A győriek edzőjét is meglepte csapata hibátlan játéka

Danyi Gábor vezetőedző túlzott különbségről beszélt azt követően, hogy csapata, a címvédő Győr kilenc góllal győzte le a norvég Vipers Kristiansandot a női kézilabda Bajnokok Ligája szombati, budapesti elődöntőjében.

Nem vártam ilyen nagyszerű teljesítményt a csapattól. Szerintem túlzó a különbség, amely annak köszönhető, hogy a mérkőzés nagy részében szinte tökéletesen kézilabdáztunk. Jó meccs volt, amelyen sokat cserélhettem, mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, ami hasznos lehet a holnapi döntőre nézve

– nyilatkozta a szakvezető a 31-22-es sikert követően.

A tréner hangsúlyozta, csapatként nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és nagyon várják a döntőt, amely után reményei szerint ismét magasba emelhetik a trófeát. Az ellenfélről úgy vélekedett, hogy a norvég játékosoknak nehéz volt alkalmazkodniuk a körülményekhez, a hangulathoz, hiszen a négyes döntő egy különleges esemény, amelyen a Vipers első alkalommal vesz részt.

A norvégok vezetőedzője, Ole Gustav Gjekstad úgy fogalmazott, számos fantasztikus játékos alkotja a győri csapatot, és mivel nagyszerűen teljesítettek, megérdemelten jutottak a döntőbe.

Nekünk az elejétől kezdve nem jöttek össze a dolgok. Az első félidőben nagy hátrányba kerültünk, onnan már lehetetlen volt visszakapaszkodni. Remélem, holnap jobban játszunk, és megmutatjuk az igazi arcunkat

– foglalta össze a látottakat Gjekstad.

A címvédő Győri ETO ellenfele az orosz Rosztov-Don vagy a francia Metz HB lesz a vasárnap 18 órakor kezdődő fináléban.

Végeredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő

Vipers Kristiansand-Győri Audi ETO 22-31 (8-18)

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik