Sport

7 tipp, hogyan tudsz lefutni 221 kilométert

Szőnyi Ferenc ultrafutóval többször foglalkoztunk már korábban. Két éve például akkor, amikor tízszeres Ironmant nyert, legutóbbi interjúnkban pedig elmesélte:

Olyan elképzelhetetlenül hosszú ideig tart egy-egy ultra, hogy a fájdalom szinte felemészti a testet. A célvonal ezt egy csapásra megszünteti. Ez a fajta eufória a legerősebb a verseny utáni órákban.

Mindez azért érdekes, mert ki más tudná, mire készülnek azok, akik egyedül, párban, harmadmagukkal, vagy akár csak csapatban, de teljesíteni kívánják a szombat hajnalban rajtoló 13. NN UltraBalaton. Íme 7 tipp Szőnyi Ferenctől, hogyan lehet teljesíteni a 221 kilométeres távot, vagy bármely szakaszt, amit egy -egy versenyző bevállal.

A 13. UltraBalatonon kiadónk, a Centrál Média is indít csapatot

A súlyos, krónikus betegséggel, pszichoszomatikus zavarral küzdő gyerekek gyógyulásában segítő Mosoly Alapítvány speciális váltójával idén tizenkettedszer vesz részt az NN Ultrabalaton futóversenyen. A 2019. május tizenegyedikén reggel startoló monstre próbatétel egyúttal az alapítvány legnagyobb adománygyűjtő programjainak egyike. A Mosoly Váltóban a Balatont több szakaszban, az adott etap támogatójával párban egy-egy mosolyos gyerek futja körbe; olyanok, akiken korábban már segített az alapítvány, így a váltón gyógyultan futhatnak a többi, jelenleg is terápián résztvevő társukért.

A Centrál Média (vagyis mi) a Mosoly Alapítvány támogatója: Mosoly Centrálmédia nevű váltócsapatunkban a bő kétszáz kilométert mások mellett az NLCafé, a 24.hu és a vezess.hu újságírói teljesítik.

A korábbi évek mosolyos, centrálos ultrabalatonjairól itt találni izomlázas beszámolókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik