Sport

Hokiválogatott: Ilyen töketlenül még nem viselkedtünk soha

Ahogy arról írtunk, harmadik vereségét szenvedte el a magyar jégkorong-válogatott a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokságon, Szlovénia 6-0-ra győzött. Így az utolsó játéknap előtt eldőlt: biztosan nem jutunk fel, cserébe arra kell figyelni, hogy ne essünk ki. Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak értékelte a meccset, azt mondta, nem fejben voltak gondok hanem testközépi tájon.

Ilyen töketlenül még nem viselkedtünk soha a kapuk előtt, mint ezúttal. Azért veszítettünk hattal, mert kisfiúk voltunk felnőttek ellen, ami nem nézett ki jól.

Majoross szerint, ha van nagy területe és ideje a magyar csapatnak, akkor minden rendben, ha viszont nincs, akkor előjönnek a problémák, mint ezen a vébén is három meccsen. Szerinte becsapós volt, hogy tavaly majdnem feljutottunk, mert messze van tőlünk a világelit.

Erre kell valamiféle megoldást találnunk és nem vasárnapig, hanem a közeljövőben: ennek a csapatnak át kell alakulnia.

A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be. A mieink a házigazda, eddig veretlen kazahok ellen zárnak vasárnap 15.30-tól.

A szlovénok elleni 0-6:

Fotó: MTI/MJSZ/Mudra László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik