Sport lineup

Csúnyán herén verte a 208 centis kosaras ellenfelét

Az NBA-ben zajlik a rájátszás, egyre élesebb a helyzet a főcsoport elődöntőkben. Magyar idő szerint pénteken hajnalban a Philadelphia 76ers 116-95-re győzte le a Toronto Raptorst és ezzel jelen állás szerint 2-1-re vezet a négy nyert meccses párharcban.

Jól jellemzi, hogy a hazaiak mennyire akarják azt a főcsoportdöntőt, hogy a megengedett eszközök mellett olykor nem mennek a szomszédba egy kis csibészségért sem.

A philadelphiai, 208 centis Ben Simmons (fehér 24-ös) egy lepattanóért folytatott harcban földre esett, majd talpra állás közben nemes egyszerűséggel könyökkel felverte a nála 23 centivel alacsonyabb torontói Kyle Lowry heréit. Kérdés, direkt volt, vagy véletlen?

Lowry három napja is főszereplő volt, a párharc második meccsén nagy hülyeséget csinált, és annak köszönhetően egalizált a 76ers.

Ekkora hülyeséget rég csinált kosaras, meg is szívta a csapata
Kyle Lowry megpróbált valami váratlant, de óriási égés lett belőle.

A találkozón más, sportszakmai szempontból érdekesebb esemény is történt. Joel Embiid 33 pontja mellett leszedett tíz lepattanót és öt dobást is blokkolt. A kameruni centernek ez már a második olyan meccse volt az idei rájátszásban, ahol legalább 30 pontot szerzett, leszedett tíz lepattanót és ötször blokkolt, az NBA legutóbbi tíz szezonjának playoffjában erre csak egyvalaki volt képes, Kevin Durant a 2017-es döntő második mérkőzésén.

A kanadaiak legjobbja ezúttal is Kawhi Leonard volt, aki 33 pontot szerzett. A párharc negyedik mérkőzését vasárnap rendezik ugyancsak Philadelphiában.

NBA, főcsoport-elődöntő 3. mérkőzés:

Keleti főcsoport:
Philadelphia 76ers-Toronto Raptors 116-95

Az állás: 2-1 a Philadelphia javára
A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik