Sport lineup

Ekkora hülyeséget rég csinált kosaras, meg is szívta a csapata

A Philadelphia 76ers győzött a Toronto Raptors otthonában, ezzel kiegyenlítette a párharcot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében.

A vendégek legjobbja az első összecsapáson gyengélkedő Jimmy Butler volt 30 ponttal és 11 lepattanóval. A Philadelphia korábban sorozatban 14 találkozót veszített el a kanadaiak vendégeként, a mostanit megelőzően legutóbb 2012. november 10-én távozott győztesen.

A Raptorsban az első mérkőzésen megállíthatatlan Kawhi Leonard ezúttal 35 ponttal zárt, Pascal Siakam 21, Kyle Lowry pedig 20 pontot dobott, azonban a tripla vonalon kívülről nem ment a hazaiaknak, 37 kísérletükből csak 10-et értékesítettek.

Ha már Lowry. A Toronto irányítója pár másodperccel a vége előtt, hárompontos hátrányban be akarta bőrözni az ellenfelét, de nem sikerült, elcsúszott, a nagy kapkodás után pedig kimaradt az egyenlítésért dobott tripla. Őrület, itt a jelenet.

Nyugaton a Denver Nuggets 48 órával a San Antonio Spurs ellen megnyert mindent eldöntő hetedik mérkőzést követően fogadta a Portland Trail Blazerst. A coloradóiak lendületete kitartott, a 37 pontos Nikola Jokic vezérletével győztek.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:

Toronto Raptors-Philadelphia 76ers 89-94
Az állás: 1-1
Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 121-113
Az állás: 1-0 a Denver javára.

Kiemelt fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik