Sport

Michelisz Norbi felült az érzelmi hullámvasútra

A túraautó-világkupa (WTCR) vasárnapi versenynapja felemás sikerrel ért véget magyar szempontból. A délelőtti időmérőn Michelisz Norbert fantasztikusan ment és ugyan némi szerencsével, de megnyerte az időmérőt, a pole pozícióig hajtott. Örültünk, és Michelisz is bizakodóan nyilatkozott a délutáni futamok előtt..

Michelisz Norbert parádé az időmérőn
Vasárnap a második időmérővel folytatódott a túraautó-világkupa verseny a Hungaroringen.

Aztán a vasárnapi első futam nyolcadik körében a magyar pilóta Hyundaiját egy megcsúszó és keresztbe csapódó riválisának autója oldalról eltalálta, a magyar pilóta ezért azonnal a boxba hajtott és nem is állt vissza a versenybe. Szomorkodtunk.

Az első futam pofonja után a második rajtjánál Michelisz autójának első kerekei látványosan kipörögtek, ezzel a hazai szurkolók kedvence lendületet veszített, így az első kanyarban a délelőtti időmérőn kiérdemelt első helyet át kellett adnia az argentin Esteban Guerrierinek (Honda). Micheliszt rövidesen csapattársa, Tarquini is megelőzte, aztán viszont mindketten el tudtak menni Guerrieri mellett.

Az esős idő többször megtréfálta a pilótákat, a biztonsági autónak többször is a pályára kellett hajtania, szerencsére egyszer sem Michelisz miatt, így a végül a Safety Car mögött befejeződött futamon az első két versenyző pozíciója nem változott – a magyar pilótát második helyen intették le. Örülünk!

Egy kicsit csalódott vagyok, bár az autó ma nagyon jó volt. A marokkói idénynyitó és a szombati versenynap után nagy lehetőség volt a pole pozícióból indulni, de sajnos a rajtom nem sikerült a legjobban. Nagyon köszönöm a rengeteg támogatást a szurkolóknak, remélem, hogy jövőre végre nyerni is tudok itt, és még több örömet tudok nekik okozni

– értékelt Michelisz.

A másik magyar versenyző, az ifjú Tassi Attila óriási sikert ért el azzal, hogy mindhárom mogyoródi futamot pontszerzőként fejezte be.

Az összetett pontversenyben két forduló, azaz hat futam után Michelisz a nyolcadik 48 ponttal, Tassi pedig a 18. 16 ponttal. Az élen kereken 100 ponttal a Hungaroringen két futamot is megnyerő argentin Néstor Girolami (Honda) áll.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik