Sport

Élete legnagyobb győzelmét aratta a magyar teniszező

Balázs Attila szabadkártyával szerepel az 586 140 euró (184,6 millió forint) összdíjazású budapesti férfi salakpályás tenisztorna főtábláján, a világranglistán 246. magyar játékos pedig komoly skalpot gyűjtött az első fordulóban, amikor egy top60-as játékost, a lengyel Hubart Hurkaczot verte két szettben.

A második fordulóban még komolyabb ellenféllel került szembe, az ausztrál John Millman a hatodik kiemelt a tornán, a világranglistán a 39., tavaly pedig döntős volt itt Budapesten. Balázs játéka látványosan nem ízlett Millmannak, a magyar meg is nyerte az első szettet 6-4-re, viszont a második játszmában kicsit elfogyott az erejével, ausztrál ellenfele pedig kihasználta a megingásokat és kiegyenlített.

A döntő szett elején Balázs brékelte Millmant, majd nagy nehezen hozni tudta a saját szervajátékát. A jó játék kitartott a folytatásban is, 4-2-re vezetett, amikor két bréklabdához jutott, az elsőt értékesítette, így Balázs a győzelemért adogathatott. Semmi-negyvenről kellett visszajönnie, de sikerült neki, majd első meccslabdáját értékesítette és élete egyik legnagyobb győzelmét aratta, először vert top50-es játékost.

Valkusz Máté kikapott az első fordulóban, akit a egy szerencsés vesztes, a 17 éves Jannik Sinner győzött le. Az olaszt a szezon egyik felfedezettjének tartják, és idén már négy kisebb versenyt nyert.

Eredmények – Hungarian Open

2. forduló (a nyolc közé jutásért):
Balázs Attila-John Millman (ausztrál, 6.) 6-4, 2-6, 6-2

1. forduló:
Jannik Sinner (olasz)-Valkusz Máté 6-2, 0-6, 6-4

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Ajánlott videó

Olvasói sztorik