Sport

Mutatjuk az első milliomos síelőnőt, aki lenyomta az össze férfit

Mikaela Shiffrin lett az első alpesi síző, aki egy szezon alatt átlépte az egymillió svájci frankos nyereményalapot – számolt be a insidethegames.biz. A 24 éves amerikai a vk és a világbajnoki nyereményeivel együtt összesen 1 000 386 svájci frankot gyűjtött a 2018-19-es szezonban – a második Petra Vlhová (szlovák) 428 195 CHF –, és ami érdekes, ezzel magasan lenyomta a legjobb férfit, az osztrák Marcel Hirschert, aki 565,111 CHF-ot könyvelhetett el magának.

Érdekesség, hogy ez volt a második egymást követő szezon, amikor Shiffrin nyerte a legmagasabb pénzdíjat a férfiak és a nők között, bár 2017-2018-ban sokkal szorosabb volt kettejük közt a verseny – akkor csak 43 ezer svájci frankkal előzte meg az amerikai az osztrákot. Tudni érdemes azt is, hogy alpesi síben hagyomány, a férfiak és a nők is ugyanolyan számú versenyen indulnak szezononként, így az összehasonlítás feltételei is egyenlőek.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan sportban teljesedhetek ki, ahol nincs a nemek között megkülönböztetés, bérszakadék. Ez nem feltétlenül van így más sportok esetében. Tudom, hogy az amerikai női labdarúgó-válogatott keményen küzdött az egyenlő díjazásért, és nemrég elérte célját, ahogy a női szörfösök is tavaly harcolták ki, hogy a World Surf League nyereményalapját egyenlő módon osszák fel a két nem között

– mondta Shiffrin.
(Fotó montázs: instagram.com/mikaelashiffrin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik