Sport

UFC: előbb véresre verte az apát, majd megajándékozta a fiát

Több szempontból is különleges az UFC világa. Miközben a ketrec csak a pofonoktól hangos, küzdőtér közvetlen környezete elképesztő érzelmi hullámvasúton utazik egy-egy összecsapás alkalmával.

Az első sorokban a népszerű, ismert emberek, színészek, sztársportolók mellett rendre ott ülnek a családtagok is, akik végignézik, amint hozzátartozójuk péppé veri ellenfelét, vagy éppen fordítva.

A szombati atlantai UFC 236-os gálán is valami hasonló történt. A 30 éves, amerikai Dustin Poirier az UFC könnyűsúlyú bajnoki övéért meccselt a 27 éves, szintén amerikai Max Holloway ellen és egyhangú döntéssel megfosztotta övétől a címvédőt.

Max elég rosszul nézett ki a mérkőzés hajrájában, a fejét elöntötte a vér, az eredményhirdetésre is csak nagyjából sikerült rendbe hozni az ábrázatát. Mondjuk ez megszokott egy-egy komolyabb meccs alkalmával, az már kevésbé, hogy Max nagyjából nyolc év körüli gyermeke is közvetlen közelről nézte végig, ahogy apját véresre veri ellenfele.

A kis Rush Hollowaynél el is törött a mécses, percekig pityergett és nem más lépett oda azonnal megvigasztalni, mint a világ valaha volt egyik legjobb kosarasa, Shaquille O’Neal. A találkozó után, a győztes Poirier is próbálta nyugtatni a kisfiút, megsimogatta a buksiját és annyit mondott neki, „Nyugi, ne sírj, édesapád jól van, nagy bajnok” – majd a kesztyűjét is átadta a srácnak. Igazán szép gesztus.

(Nyitókép: Logan Riely/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik