Sport

Kiütötte a szlovénokat a hokiválogatott

A nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott 7-4-re legyőzte a vb-rivális Szlovéniát szerdán a Tüskecsarnokban, írja az MTI.

Nagy lendülettel kezdte a szerdai mérkőzést a magyar csapat, amely 36 másodpercen belül kétszer is eredményes volt: előbb Erdély Csanád vette be közelről a szlovén kaput, majd Wehrs Kevin lőtte be a korongot a hálóőr lábai között, 3-1-re nyertük meg az első húsz percet.

A világ egyik legerősebb bajnokságába igazolt a magyar válogatott hokis
Nem csoda, jó szezonja volt, fel is keltette az érdeklődést.

A második harmad gyors magyar találattal indult: tizenegy másodperc elteltével a finn élvonalba igazolt Hári János volt eredményes közelről, a szlovénok pedig kapust cseréltek. A vendégek második emberelőnyüket is kihasználták, majd a mérkőzés feléhez közeledve egyenlő létszámban egy gólra jöttek fel (4-3). Jarmo Tolvanen együttesét nem fogta meg a szlovén zárkózás, még egy perc sem telt el, amikor agresszív korongszerzést követően Benk Andráshoz jutott a korong, a rutinos csatár pedig az alapvonal mögül, szép mozdulattal talált be. Később Erdély nyúlt bele jó ütemben Wehrs távoli lövésébe, visszaállítva a háromgólos különbséget, majd Hári is megszerezte második találatát egy kipattanóból.

A záró felvonásban az UTE csatára, Andrej Hebar csökkentett a különbségen, ám így is magabiztosan nyert a magyar válogatott. Ez volt a vb előtti utolsó hazai felkészülési találkozója a nemzeti csapatnak, amely a hétvégén Angliában két A csoportos ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik.

A világbajnoki keret egy hét múlva utazik Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah és a – várhatóan az NHL-es Anze Kopitart is a soraiban tudó – szlovén válogatott mellett a fehérorosz, a dél-koreai és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Szlovénia 7-4 (3-1, 4-2, 0-1)

gólszerzők: Erdély (4., 35.), Wehrs (4.), Nagy G. (15.), Hári (21., 39.), Benk (29.), illetve Sabolic (17.), Selan (23.), Verlic (29.), Hebar (48.)

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik