Sport

A világ egyik legerősebb bajnokságába igazolt a magyar válogatott hokis

A finn élvonalban szereplő Lahti Pelicans hivatalos honlapján adott hírt a friss igazolásokról, a hat érkező között pedig ott van a magyar válogatott Hári János neve is. A 26 éves támadó jó szezont zárt Fehérváron, 59 mérkőzésen 72 pontja volt, nagy szerepe volt abban, hogy a magyar csapat odaért a felsőházba az osztrák bázisú ligában és három év távollét után ismét bejutott a rájátszásba – az első körben 4-2-vel jutott tovább a Salzburg.

Hári képzett, igen szórakoztató támadó

mondta róla Janne Laukkanen sportigazgató.

A Lahti Pelicans a mostani szezonban harmadik helyen végzett a finn élvonal alapszakaszában, a rájátszásban viszont kiesett az első körben. A csapat a hokidrukkereknek onnan is ismerős lehet, hogy vicces videókkal népszerűsíti magát:

Hári, aki éveken át hokizott Svédországban, 44 mérkőzést már játszott a legmagasabb finn bajnokságban, a HIFK csapatában 44 meccsen 19 pontja volt a 2013-14-es szezonban.

A Liigát a világ negyedik legerősebb bajnokságának tartják, csak az NHL, a KHL és a svéd első osztályt teszik magasabb polcra.

Hári János a magyar válogatottal a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokságra készül. A házigazda kazah, illetve a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. A tornát április 29. és május 5. között rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik