Sport

Távozik a sztáredző a DVTK-tól

2018 nyarán elég nagy hír volt hokis körökben, hogy a Glen Hanlon vette át a DVTK Jegesmedvék irányítását. A kanadia szakember éveken át védett az NHL-ben, majd edzőként is dolgozott a világ legerősebb bajnokságában, hét különböző válogatottat irányított az A csoportos világbajnokságokon is.

Miskolcon is jól szerepelt irányításával a csapat a szlovák Extraligában, az alapszakaszt a nyolcadik helyen zárták, ám az első körben kisöpörte őket a sorozat másik magyar csapata, a MAC. Hanlon kért egy kis gondolkodási időt a szezon után, majd úgy döntött, távozik.

A szezon után hazautaztam és a családommal átbeszéltük a szakmai és magánéletbeli lehetőségeimet. Nem szerettem volna elsietni a döntést és meg akartam várni, míg leülepedik bennem a 2018/2019-es szezon. Végül azt a döntést hoztam meg, hogy nem térek vissza a DVTK Jegesmedvékhez. Természetesen nagyon nehéz volt ezt kimondani, és el kell mondanom, hogy nem a Miskolcon eltöltött időm miatt döntöttem így, hiszen nagyon jól éreztem magam egy remek klubnál.

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik