Sport

A vízilabda-válogatott az év tréfáját sütötte el

Sorrendben Montenegró, majd Olaszország, végül vasárnap este a döntőben, a világbajnoki címvédő, ráadásul házigazda Horvátország legyőzésével (10-8) lett Európa-kupa győztes a magyar férfi vízilabda válogatott.

Ugyan az idei esztendő fő versenye a világbajnokság – július 14.– július 27., Dél-Korea,  Kvangdzsu –, ettől még Märcz Tamás szövetségi kapitány az év első sikere után érthetően büszkén nyilatkozott a szövetség honlapjának.

Két évvel ezelőtt Horvátország ellen világbajnoki döntőt veszítettünk Budapesten, és bár nem ugyanazon eseményen, de most sikerült nekik visszavágnunk. Borzasztóan erős horvát válogatottat győztünk le és hódítottuk el a kupát. Ez a nyolc csapat, aki itt volt Zágrábban, kétségkívül a sportág krémje jelen pillanatban, őket sikerült magunk mögé utasítanunk, ami nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a legjobbak a világon, de ezen a tornán valami nagyon jól működött. A jól dolgokat szeretnénk átmenteni és megtartani, a hibákat pedig kijavítani és folytatni ezt a rendkívül pozitív sorozatot

– összegzett a kapitány.

Kollégája, Ivica Tucak, a címvédő horvát válogatott kapitánya csalódottan vonta le a következtetést: „Nagyon sokat hibáztunk, elsősorban támadásban hoztunk rossz döntéseket. Az ellenfél kapusa nagyszerűen védett, ám ez nem lehet magyarázat a gyenge emberelőnyös mutatónkra. Nem örülünk, de lesz még elég torna ebben az évben, melyen javíthatunk.””

Eközben a magyar játékosok

A játékosok is boldogan nyilatkoztak a helyszínen lévő újságíróknak, aztán a vlv.hu tudósítóját például elég keményen megtréfálták a szálloda aulájában – állítása szerint a sporttörténelem során nem először. Az történt, hogy miközben a pólósokkal egyesével vette fel az interjúkat, valaki odaballagott a laptopjához, és megnyitott egy pornóoldalt.

Pusztán azért, hogy aztán egy adott pillanatban, mintegy varázsütésre, hangoskodva méltatlankodni kezdjenek (a szállodai úri közönség figyelmét felkeltve): mi is megy – persze teljes képernyőre váltva, naná, hogy hanggal – ennek az újságírónak a laptop-képernyőjén…?

– osztotta meg élményét a vlv.hu munkatársa, aki lassan két évtizede él együtt a csapattal, minden tagjával testi lelki jó barátságban van. Azért engednek meg a fiúk tán többet maguknak vele szemben, mert tudják, érti az uszodai tréfát.

 Kiemelt kép: Czagány Balázs /MTI

Végeredmény – Európa Kupa, döntő

Magyarország–Horvátország 10–8 (2–2, 3–1, 3–2, 2–3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik