Sport

Hosszú: Kellenek az ilyen pofonok is

Mind a férfiaknál, mind a nőknél kiemelt figyelem jutott a debreceni úszó országos bajnokságon a 200 pillangónak, hiszen tudni lehetett, hogy ebben a számban egy klasszisunk biztosan szomorkodni fog majd, mivel a kiírás szerint csak az első két helyezett kvalifikálta magát a világbajnokságra.

A nőknél Kapás Boglárka, Szilágyi Liliána, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is ott volt a mezőnyben, és végül Kapás lett a befutó, Hosszú csak a harmadik lett, mert Szilágyi is megelőzte.

Ketten is legyőzték az ob-n Hosszú Katinkát 200 pillangón

Bombameglepetés az úszók országos bajnokságának nyitónapján:a női 200 pillangó döntőjében Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is legyőzte Hosszú Katinkát, így a háromszoros olimpiai bajnok nem indulhat ebben a számban a vb-n.

Közzétette: M4Sport – 2019. március 27., szerda

Kapás 2:07.37 perces győztes ideje a világ idei második legjobbja ezen a távon, Szilágyi 2:07.67-tel csapott célba, az a nemzetközi ranglistán a harmadik helyet jelenti.

“Nagyon örülök, az időeredménynek kifejezetten, hiszen két tizedre úsztam a legjobbamtól, ami fergeteges az országos bajnokságon. Fel voltam készülve mindenre, hiszen tudtam, hogy négyen vagyunk esélyesek a győzelemre, akár az is lehetett volna, hogy dobogóra sem kerülök” – nyilatkozta Kapás, aki hozzátette, hogy jobban izgult, mint máskor.

Szilágyi azt emelte ki, hogy ez végre egy okos úszás volt a részéről, de mindenki arra volt kíváncsi, mit mond majd Hosszú, aki nincs hozzászokva ahhoz, hogy legyőzzék.

Nem erre számítottam. Azért fáj nagyon, mert a kétszáz pillangót nagyon szeretem, akárcsak a kétszáz hátat – és úgy éreztem, most nagyon ment a pille, függetlenül attól, hogy eléggé fáradtnak érzem magam, akárcsak Marseille-ben, ahol a kétszáz vegyes után úsztam a jó időt pillén. Két tized hiányzott csupán, ez bosszant – de erős vagyok, felállok ebből

– fogadkozott a háromszoros olimpiai bajnok. Akinek még bőven lesz lehetősége a javításra, 200 és 400 vegyesen például egyértelműen ő a favorit.

A verseny után még egy szomorkodós képet tett ki Hosszú a Facebook-oldalára, de csütörtök reggel már ismét optimista volt, megköszönte a biztatást és azzal zárta a rövid írását, hogy kellenek ezek a pofonok.

Úszó országos bajnokság, első nap, eredmények

Férfiak

50m gyors: Lobanovszkij Maxim (Győri Úszó SE) 21.79

1500m gyors: Kalmár Ákos (Bajai Spartacus) 15:03.08

100m hát: Balog Gábor (Győri Úszó SE) 54.18

100m mell: Szilágyi Csaba (Hódmezővásárhelyi Senior) 59.40 – új országos csúcs

200m pillangó: Milák Kristóf (Bp. Honvéd) 1:53.19

Nők

50m gyors: Senánszky Petra (Debreceni Sportcentrum) 25.75

800m gyors: Késely Ajna (Kőbánya SC) 8:28.19

100m hát: Burián Katalin (BVSC-Zugló) 1:00.67

100m mell: Békési Eszter (Egri Úszó Klub) 1:08.95

200m pillangó: Kapás Boglárka (UTE) 2:07.37

Mixed

4x100m gyors: Győri Úszó SE 3:70.07 (Lobanovszkij Maxim, Szabó Szebasztián, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik