Sport

Az úszókapitány Hosszúról: Látszik rajta, hogy tavaly nem beszélt mellé

Hosszú Katinka eredményes hétvégét zárt, a Golden Tour elnevezésű úszó-versenysorozat marseille-i állomásán 200 és 400 vegyesen, valamint 200 háton és 200 pillangón is győzni tudott.

Négy aranyéremmel zárt Hosszú Katinka Marseille-ben
Remekelt Franciaországban az olimpiai bajnok úszó.

200 vegyesen 2:08:55 perces idővel győzött, ami a világ idei legjobbja, úgy tűnik tehát, hogy nagyon jó formában van a háromszoros olimpiai bajnok.

“Látszik rajta, hogy tavaly nem beszélt mellé, amikor elmondta: visszatér a csúcsra. A nyári Eb-arany emberfeletti teljesítmény volt, most pedig már az időeredményei is tekintélyt parancsolóak. Kijelenthető: minden szempontból túl van a krízisen”

– nyilatkozta az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba Hosszúról a Borsnak.

A krízisen minden bizonnyal az úszó válását értette Sós, de Hosszú nemrég nekünk is elmondta, hogy már nem néz visszafelé, csak arra gondol, ami előre visz.

Hosszú Katinka: Ezt a meccset Shane nyerte
A háromszoros olimpiai bajnok rendbe teszi az elmúlt másfél év pletykáit. Szerinte olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait. Nagyinterjú.

Szerdán kezdődik az úszok országos bajnoksága, ahol a legizgalmasabb versenyszámnak a férfiak 200 méteres pillangóúszása ígérkezik, ahol Cseh László két fiatal titánnal, Milák Kristóffal és Kenderesi Tamással viaskodik majd.

Úszó-ob: előrehozott Eb-döntő lesz
Szerdán kezdődik az úszók országos bajnoksága. Az első nap programjában mindjárt elképesztő csata várható a férfi 200 méteres pillangóúszásban.

“Lacinál nem beszélhetünk lehetetlen helyzetről. Ha megússza csúcsidejét, akkor még mindig ő a legjobb magyar 200 méter pillangón” – mondta Sós, aki szerint Cseh a tokiói olimpiáig biztosan nem vonul vissza, és a 100 pillangó ezüstérmeseként egy számban biztos helye lenne a csapatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik