Sport lineup

Szívszaggató nézni a játékosok bánatát, akik csak pár centire voltak életük győzelmétől

March Madnessnek, azaz márciusi őrületnek hívják az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság rájátszását, és nem véletlenül: a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, ami aztán rengeteg drámát szolgáltat évről évre. Idén eddig a Duke továbbjutása volt egészen hihetetlen, úgy verték a második körben a UFC-t 77-76-ra, hogy a rivális az utolsó pillanatokban kétszer is centiméterekre járt a győzelemtől, de a labda végül kiperdült a gyűrűből.

Amíg az egyébként jóval esélyesebb Duke-nál elkezdődött a melldöngetés a továbbjutás miatt, addig a UFC játékosai összezuhantak. Később a csapat hivatalos Twitter-oldalára töltöttek fel egy videót, és hiába közhely, de a megnézése után szem nem marad szárazon.

Modern kori rabszolgaság a milliárddolláros biznisz hátterében
Utoljára 2011-ben fordult elő, hogy az egyetemi kosárliga rájátszása, a March Madness alatt egymilliárd dollárnál kevesebbért hirdessenek a televízióban.

Az edző, Johnny Dawkins elcsukló hangon beszél a csapatához, miközben többen is szipognak a háttérben. Dawkins elmondta, könnyekkel fejezik be a szezont, de ez azért van, mert mindent beleadtak.

Szeretlek titeket, srácok. Fantasztikus egy ilyen csapatot edzeni

– mondta az edző, aki még hozzátette, mindegy mi a végeredmény, az edzői stáb nevében elmondhatja, hogy nagyon büszke mindenkire.

Ezután elkezdi megölelni a játékosokat, a fiával, Aubrey Dawkinsszal kezdi, akinek a kezében ott volt győzelem. A fiatal kosarasok innentől kezdve már nem bírják visszatartani a könnyeiket, többen is elsírják magukat, a 229 centiméter magas Tacko Fall is az arcát eltakarva hallgatja edzője szavait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik