Sport

Babosnak marad a városnézés Miamiban

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal az első fordulóban búcsúzott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna páros versenyében.

Az idei Australian Openen döntős, másodikként kiemelt duó szombaton a Julia Görges, Simona Halep német, román kettőstől kapott ki döntő rövidítésben 1 óra 15 perces mérkőzésen.

Pedig a meccs jól indult, Babosék az első szett ötödik játékában brékelték az ellenfelet, és ezt az előnyt meg is tartották a játszma végéig.

A második szett második játékában Babosék 40:0-ről bukták el az adogatásukat, és végül egyetlen gémet tudtak csak nyerni, így jöhetett a döntő rövidítés. Amely gyorsan eldőlt, Halepék 4:0-ra és 6:1-re is vezettek, és innen már nem volt visszaút.

Babos számára ezzel véget ért a torna, egyesben a selejtező második fordulójában esett ki.

Babos Tímea kikapott az elhalasztott meccsén
Miamiban már nincs női magyar játékos egyesben, a soproni teniszezőnek viszont még ott a páros.

Második fordulós sikerét követően visszalépett a miami tornától Serena Williams. A nyolcszoros floridai győztes klasszisnak – aki Rebecca Petersont győzte le – megsérdült a bal térde.

A 37 éves korábbi világelső az ezt megelőző Indian Wells-i viadalon egy betegség miatt adta fel a küzdelmet, ott a harmadik fordulóban a spanyol Garbine Muguruzával szemben kellett befejeznie a versenyt.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Julia Görges, Simona Halep (német, román) – Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 4:6, 6:1, 10-6 – döntő rövidítés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik