Sport lineup

Verekedtek és nézőt fenyegettek az NBA-ben

Nem múlt el balhé(k) nélkül az NBA legutóbbi játéknapja. A Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors meccsen a spanyol Serge Ibaka és Marquese Chriss verekedett össze látszólag egy ártatlan szituáció után.

Ibaka valószínűleg a kemény védekezést kérte számon ellenfelén, ám szép szavak helyett finoman szólva is alja, de nem túl hatékony módon, hátulról csapott volna oda Chrissnek, csak hát nem találta el.

Az esetről készült legtöbb videón úgy tűnik, Ibaka ütött csak, a Cleveland játékosa pedig védekezik, de egy másik szögből jól látható, hogy egyedül éppen a megtámadott fél talált.

Talán még nagyobb botrány volt Salt Lake Cityben, ahol a hazai Utah Jazz fogadta az Oklahoma City Thundert. A két csapatnak megvan a közös történelme, a tavalyi rájátszásban keményen osztották egymást, az oklahomaiak szerint a Utah szurkolói végig tiszteletlenül, sőt botrányosan viselkedtek a meccseken.

Ez az ellentét most érte el a csúcspontját, amikor az amúgy is heves természetű Russell Westbrook összetűzésbe került egy szurkolóval és annak feleségével. A videón az látható, hogy a 2017-es MVP szó szerint azt mondja, hogy „szétbaszlak téged és a feleséged is”, ez pedig természetesen azonnal kiváltotta az internet haragját.

Aztán a meccs után a játékos és pár csapattársa árnyalta a képet, amikor azt mondták az esetre reagálva, hogy a pár túl lépett minden határon, miután rasszista megjegyzéseket tettek Westbrook felé.

Az emberek mindenféle szart összehadoválhatnak a játékosokról, azok családjairól, gyerekiről. De ha azt mondják, hogy térdelj le, ahogy szoktál, arra hogyan reagáljunk? Csak kussoljunk? Senki nem vállalja a felelősséget, csak mi. A szurkolókat megvédik, minket meg magunkra hagynak

– mondta Patrick Patterson, az Oklahoma játékosa.

Russel Westrbook is megszólalt, szerinte a térdelős beszólás egyértelműen rasszista indíttatású volt, és ezt nem hagyhatta annyiban. Az érintett szurkoló viszont mindent tagad, szerinte őt még lehet pocskondiázni, de hogy Westbrook belekeverte a feleségét, azzal átlépett egy vonalat. A Utah Jazz bejelentette, hogy vizsgálatot indít.

Eredmények, NBA:

Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 126-101
Washington Wizards-Sacramento Kings 121-115
Brooklyn Nets-Detroit Pistons 103-75
Houston Rockets-Charlotte Hornets 118-106
Utah Jazz-Oklahoma City Thunder 89-98
Los Angeles Clippers-Boston Celtics 140-115

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik