Sport

Sosem látott lehetőség a magyar motorosok előtt

Három motoros, Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid egy ideje már Olaszországban, az RXP Race for Passion utánpótláscsapatában szerepelnek.

Csapatuk tradícióinak és teljesítményüknek köszönhetően most egy olyan lehetőséghez jutottak, ami példa nélkül áll a hazai gyorsasági motorsport történetében.

Az RXP Team folyamatosan keresi a fejlődési lehetőségeket, így munkájuk eredményeképp a MotoGP-ben és a jövőre elrajtoló MotoE-ben is érdekelt Simoncelli Squadra Corse Teammel egyesülve folytatják a tehetségkutatást/nevelést. Korábban olyan nevek kezdték ugyanitt a pályafutásukat, mint Valentino Rossi és Marco Simoncelli.

Kecskés Bence a legendás Paolo Simoncelli (a csapat alapítója, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Marco Simoncelli édesapja) irányításával, és a Sic58 Team színeiben kezdheti meg PreMoto3-as karrierjét. Ez a kategória már annak a Moto3-nak a közvetlen előszobája, ahol egykoron Talmácsi Gábor is szerepelt, és világbajnokságot nyert. Jó teljesítmény esetén egyenes út nyílhat a tini előtt a királykategóriába.

Természetesen Kecskés Tamásnak és Bereczki Dávidnak sem kell lemondani a MotoGP-s lehetőségről, az idáig hazai és nemzetközi utánpótlás szériákban edződő fiatalok szintén nagyot dobbanthatnak. Közülük egyikük sem töltötte még be a tizedik életévet, így nekik előbb alsóbb kategóriákban kell bizonyítani a rátermettségüket.

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt / RXP-Sic 58 Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik