Sport

Magyar motoros is lesz a Daytona 200-on

A 2007-ben Európa-bajnok Győrfi Alen rajthoz áll a világ egyik leghíresebb hosszú távú gyorsaságimotoros versenyén, a Daytona 200-on, ezzel ő lesz a második magyar pilóta, aki elindul az 1937 óta évente megrendezett viadalon. A Forty Racing 29 éves versenyzője egy Yamahával áll majd rajthoz, ezzel a márkával már 22-szer győztek.

A felkészülést valójában már tavaly elkezdtem, de a teljes költségvetésnek is össze kellett állnia, és amíg ez nem történt meg, csak edzettem és reménykedtem. A legnagyobb kihívást az jelenti majd, hogy a verseny egy részén oválpályán – egyes részeken 31 fokos dőlésszögű aszfalton – kell motorozni. Erre sajnos nincs lehetőségem készülni, de így is biztos vagyok abban, hogy ez lesz a pályafutásom egyik csúcspontja, és igyekszem majd kiélvezni minden pillanatát.

– mondta az MTI-nek Győrfi, aki megjegyezte, nincs rajta eredménykényszer, de egy célja azért van.

Szeretnék a legjobb tíz között célba érni, ezért mindent meg fogok tenni, de biztosan rám fér majd egy kis szerencse is.

Győrfinek több mint 50 ellenféllel kell majd megküzdenie az 57 körös, 200 mérföldes (321,98 kilométer) versenyen, amelyen az elmúlt 82 év alatt csak egy magyar, a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt Bitter Sándor szerepelt eddig.

A Daytona 200-ra március 16-án kerül sor.

Nyitókép: facebook.com/gyorfialen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik