Sport

Három századra volt az Eb-dobogótól a magyar gátfutó

Kerekes Gréta az ötödik helyen végzett a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság 60 méteres gátfutószámának döntőjében. A 26 éves magyar sprinter jól kapta el a rajtot, az első gátnál még vezetett, de aztán fokozatosan csúszott vissza, végül szoros befutóból jött ki ötödikként.

Időeredménye (8.03) csak három századdal maradt el a már dobogós Elvira Hermanétól.

A számot a holland Nadine Visser nyerte az idei legjobb európai futással, 7.87-tel. A német Cindy Roleder lett a második.

Megvan az első érem az atlétikai Eb-n
A súlylökő Márton Anita idei legjobbjával bronzérmet nyert a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Nagyon jól sikerült a rajtom, melyre mindent feltettem. Sajnos a harmadik gátnál a mellettem futó Roledertől kaptam egy pofont, de a gátfutás ilyen, ez benne van

– nyilatkozta az M4 Sportnak Kerekes, hozzátéve, hogy teljesen elégedett az ötödik hellyel, előre aláírta volna ezt az eredményt, de kicsit azért bosszantja, hogy lemaradt az éremszerzésről.

Nem tudott elindulni a döntőben az a Kozák Luca, aki az elődöntőben 7.97-es magyar csúcsot futott, ugyanis a futam után aláfordult a bokája. Persze minden futás más, de az az időeredmény most holtversenyben a második helyre lett volna jó.

Kerekes az Eb utolsó magyar szereplője volt. A kontinensviadalon a súlylökő Márton Anita révén egy bronzérmet nyert a küldöttség.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik