Sport

Kozák Luca falnak csapódása rosszul sült el

Kozák Luca elképesztőt futott vasárnap délelőtt 60 méteres gátfutásban a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon. A 22 éves debreceni versenyző 7.97 másodperces országos csúccsal ért célba és ezzel átadta a múltnak Siska Xénia 34 évvel ezelőtt, pont 8:00 másodperces rekordját.

34 éves országos csúcsot adott át a múltnak Kozák Luca
A debreceni atlétanő fantasztikus idővel, futamgyőztesként jutott döntőbe vasárnap a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon 60 méter gáton.

Eddig tartott azonban az öröm, mert Luca, ahogy ilyenkor szokott lenni, a nagy sebességet tompítani hivatott szivacsfalba csapódott, majd a földre érkezésnél rosszul fogott talajt. Íme a futam és a szerencsétlen célba érkezés utáni pillanat a korábbi kiváló távolugró, Ajkler Zita facebook posztjában:

A bokáját azonnal kezelésbe vette a magyar csapat orvosi stábja, jegelték, stb., de sajnos nem sikerült rendbe hozni, így Luca ki kell hagyja az esti döntőt. A szövetség tájékoztatása szerint a versenyzőnő részleges bokaszalag-szakadás gyanújával megy képalkotó diagnosztikára, végleges diagnózis ezt követően várható.

Hogy a bánat még nagyobb legyen, az elődöntők után kiderült, Kozák a legjobb idővel jutott fináléba, így potenciális éremszerzéstől esett el ő is, és a magyar csapat is!A 19.25-kor kezdődő fináléban ott lesz viszont Kerekes Gréta, aki futamában harmadik lett 8.05-ös idővel. (Nyitókép: Kozák Luca, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A magyar csapat Márton Anita révén eddig egy bronzérmet nyert súlylökésben.

Megvan az első érem az atlétikai Eb-n
A súlylökő Márton Anita idei legjobbjával bronzérmet nyert a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik