Sport

Darnyi Tamás és Risztov Éva ajándékot adott át

Március 14-én a látványos megnyitóünnepséggel veszi majd kezdetét a világ legnagyobb sport- és humanitárius rendezvénye, a XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékok. Az Abu Dhabiban és Dubajban megrendezésre kerülő versenyeken 62 fős sportolói csapat vesz részt, akik szerdán tették le az esküt a Sándor Palotában.

A speciális olimpiára készülő úszók külön ajándékot, segítséget kaptak a szövetségtől. Két olimpiai bajnokunk, Risztov Éva és Darnyi Tamás úszófelszereléseket adott át támogatásként.

Risztov úgy fogalmazott:

Az egyik legszebb dolog amikor olyanoknak tudsz segíteni, akiknek szükségük van rá! Mosolyuk és örömük sokat adott Nekem is. Büszke vagyok rájuk, hogy a sportban megtalálták az örömet! Sok sikert, sokszor szóljon Nektek a Magyar himnusz a közelgő Speciális Olimpián!

XV. Speciális Olimpiai Játékok

Abu Dhabiban 12 sportágban indulnak a magyar speciális olimpikonok:
asztalitenisz, bocsa, bowling, erőemelés, judo, görkorcsolya, kerékpár, kosárlabda, labdarúgás, tenisz, tollaslabda, torna.
Dubajban pedig 2 sportág, az atlétika és az úszás eseményei zajlanak majd. Természetesen mindkettőben lesznek magyar versenyzők. Az indulókat 19 edző és 5 delegációtag kíséri el a versenyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik