Sport

Tükörsimán verte Horvátországot a magyar válogatott

A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi kosárlabda-válogatott 84-65-re legyőzte hétfőn a vendég Horvátország csapatát a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, írja az MTI.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese számára annyi tétje maradt a szombathelyi mérkőzésnek, hogy győzelem esetén előnyösebb kalapból várhatja majd a 2021-es – esetleg részben magyar rendezésű – Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását. Ennek megfelelően a Vojvoda Dávid vezette gárda látványos játékkal 8, majd 16 pontos előnyre tett szert, a nagyszünetben 48-33 volt az állás.

A folytatásban a remek dobóformát mutató magyarok 21 pontra növelték a különbséget, és magabiztosan húzták be a meccset. A mezőny legjobbja a 21 pontos Vojvoda lett.

A válogatott a J csoport negyedikjeként hat-hat győzelemmel és vereséggel fejezte be a kétszakaszos világbajnoki selejtezősorozatot. A szeptemberi vb-re az első három együttes – Litvánia, Olaszország és Lengyelország – utazhat Kínába. A magyarok még sosem szerepeltek férfi vb-n.

Eredmény – kosárlabda, vb-selejtező

Magyarország-Horvátország 84-65 (24-16, 24-17, 18-15, 18-17)
A magyar csapat pontszerzői: Vojvoda 21, Ferencz 17, Keller 14, Eilingsfeld 9, Jones 8, Perl 6, Benke 3, Filipovity 2, Horti 2, Váradi 2

Nyitókép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik