Sport lineup

Fantasztikus, ahogy az edző megünnepeltette az ellenfél legjobbját

Hivatalosan még nem jelentette be, de nagyon valószínű, hogy a mostani az utolsó idénye Dirk Nowitzkinek az NBA-ben. A német erőcsatár 1998 óta szerepel a Dallas Mavericksben, a ligában egyetlen játékos sem szolgált ennyi ideig egyhuzamban egy klubot.

Nowitzki címeit most nem fogjuk mind felsorolni, elég annyi, hogy 2011-ben bajnok lett, 14-szer játszott az All Star-gálán, hogy ő az első európai, aki MVP lett a ligában, és hogy a külföldiek közül ő szerezte a legtöbb pontot.

Az NBA legutóbbi játéknapján a Dallas a Los Angeles Clippers vendége volt, és Doc Rivers, a kaliforniaiak mestere olyat tett, ami sokkal többet ér bármilyen statisztikai felsorolásnál.

Kilenc másodperc volt hátra a meccsből, a Clippers 9 ponttal vezetett, vagyis már minden eldőlt, amikor Rivers időt kért, és kézbe fogta a mikrofont – hogy megünnepeltesse Nowitzkit a Los Angeles-is nézőkkel.

A 40 éves német sztár sok mindent megélt már, de ez a jelenet még őt is meglepte, meg is hatódott.

“Nem terveztem el előre, csak úgy éreztem, rászolgál egy méltó búcsúztatásra. A Miam Heat ellen Dwyane Wade is megérdemelt volna egy hasonlót, és nem akartam, hogy még egyszer elmaradjon” – magyarázta Rivers.

Aki előtt le a kalappal, nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor az ellenfél edzője és szurkolói hajtanak fejet egy játékos nagysága előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik