Sport lineup

Az Oscar-gálán egy NBA-s poén ütötte a legnagyobbat

Noha az idei Oscar is felejthető volt, egy-egy váratlan győztes miatt azért lehet róla majd napokig csámcsogni, meg vitázni. Szerencsére amíg a legnagyobb filmes sztárok teljes pompában világítottak, az NBA sem állt meg azért, és három meccsel folytatódott az alapszakasz utolsó harmada.

Az Oscar felejthető volt, de legalább akadt pár váratlan fordulat
A Roma helyett a Zöld könyv nyerte a fő kategóriát, és elmondhatjuk, hogy a szuperhősöknek már az Oscar sem akadály. A díjazottak teljes listája következik.

A legnagyobb sztorit a liga egyik leggyengébb csapata, a 2019-es draftra csak félig feltűnően tankoló – azaz a meccseket kb. direkt leadják, hogy minél nagyobb esélyük legyen az egyetemi szörnyeteg Zion Williamsonra – New York Knicks 18 vesztes meccs után végre nyerni tudott. A Knicks a San Antonio Spurst verte hazai pályán, a Madison Square Gardenben, ahol amúgy december 1. után győztek először.

Az Oscarra is eljutott a hír, hiszen éppen ott ült a csapat legnagyobb rajongója, az új filmjével éppen Oscart nyerő Spike Lee is, és ha már így történt, jó cimborája, Samuel L. Jackson kicsit oda is szúrt neki.

Először is: nagyon örülök, hogy ülsz Spike, mert a New York Knicks zsinórban 18 hazai vereség után megverte a San Antonio Spurst. Ismétlem, a Knicks nyert!

– mondta Jackson, amin jót derült a rendező.

Eredmények, NBA:

Toronto Raptors-Orlando Magic 98-113
Denver Nuggets-Los Angeles Clippers 123-96
New York Knicks-San Antonio Spurs 130-118

Ajánlott videó

Olvasói sztorik