Sport

Még sosem ütöttek ilyen gólt Magyarországon

Szenzációs gól született a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban csütörtök este. Az Erste Liga DEAC–UTE mérkőzésén a vendégcsapat támadója, a kanadai Taylor Stefishen úgynevezett michigani találatot ért el – számolt be a Magyar Jégkorong Szövetség. Szegény Hetényi Zoltán tehetetlen volt a DEAC kapujában.

A lacrosse-gólként is emlegetett trükk lényege, hogy a játékos az ütője tollára véve vágja be a korongot az ellenfél kapujába.

Ilyen gólt a rendelkezésre álló információk szerint még soha senki nem szerzett magyar bajnokságban.

Az első hasonlót, amire az egész világ felkapta a fejét, 1996 márciusában ütötte Mike Legg, az észak-amerikai NCAA ligában érdekelt Michigan Wolverines jégkorongozója.

A talán leghíresebb és legtöbbször felidézett “michigani” pedig a finn Mikael Granlundé, aki a 2011-es pozsonyi jégkorong-világbajnokságon az Oroszország elleni elődöntőben csinálta meg a trükköt.

Taylor Stefishen, az UTE játékosa most hozzájuk csatlakozott. Találata nemzetközi szinten is érdeklődésre tarthat számot, az Erste Ligában pedig nyilvánvalóan jó eséllyel indul az év gólja versenyben.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság középszakasza február 23-án szombaton ér véget, a negyeddöntők jövő héten kezdődnek.

Hetényi Zoltán: Az orvos azt mondta, sportolóként nekem annyi
Az elmúlt évek egyik legjobb magyar hokikapusa többször majdnem visszavonult. Volt a karrierjét majdnem derékba törő ügye és egy súlyos betegsége is. Mégis folytatta. Interjú.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz, eredmény:

DEAC-UTE 6-4
Corona-Brasov – FTC-Telekom 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik