Sport

A harmadik agyrázkódás már túl sok volt a magyar hokisnak

Rossz hírt kapott a magyar jégkorong-válogatott, ugyanis kiderült, hogy a finn élvonalbeli KalPa csapatában légióskodó Sebők Balázsnak véget ért a szezonja.

Sebők öt hónap alatt a harmadik agyrázkódását szenvedte el, és a csapatorvosok azt mondták neki, muszáj pihennie.

“Hátulról belevertek a palánkba. Normál eset volt, nem is éreztem rosszul magam, de van protokoll, amit muszáj betartani: a játékosnak el kell hagynia a jeget és megfigyeli az illetékes orvos. Mivel ez a harmadik harmad utolsó tíz percében történt, már nem engedtek vissza a pályára, de nem is akartam. Két nappal később edzettünk legközelebb, akkor pedig éreztem, hogy valami nem stimmel, túlságosan fáradtnak éreztem magam” – nyilatkozta Sebők a Nemzeti Sportnak.

A végső döntést Sebők hozta meg, aki nem akart kockáztatni, és nem akarta, hogy az agyrázkódás negatív hatással legyen az életére, valamint a karrierére.

A csatár szerint talán az is okozhatta a harmadik agyrázkódást, hogy az első kettőt nem pihente ki rendesen.

A szövetségi kapitány, Jarmo Tolvanen megértően fogadta a döntést, bár őt is sokkolta a hír, hiszen Sebők a legjobb játékosunk volt a tavalyi vébén, ahol nagyjából 15 másodperc hiányzott, hogy feljussunk az A csoportba.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy piszok nehéz dolga lesz a magyar csapatnak az idei divízió I/A-s vébén, hiszen Kazahsztán, Fehéroroszország, Dél-Korea, Szlovénia és Litvánia lesz az ellenfél. Sebők az előző vébén 3 gólt és 2 gólpasszt ért el, a mostani szezonban pedig 2 gólja és 8 asszisztja volt a KalPában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik