Sport

Újabb sztár megszerzését jelentette be a Győri ETO

Amanda Kurtovic személyében olimpiai, világ- és Európa-bajnok jobbátlövőt igazol a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A 27 éves norvég játékos érkezéséről a klub honlapja számolt be kedden. Kiemelték, hogy Kurtovic jelenleg sérülését követő rehabilitációját végzi, nyáron csatlakozik a Bajnokok Ligája-címvédő együtteshez.

Rutinos és kivételes képességű játékossal sikerült megegyeznünk. Amanda Kurtovic tökéletesen illeszkedik a Győri Audi ETO KC játékstílusába

– jelentette ki Bartha Csaba elnök. Hozzátette, hogy az átlövővel hároméves szerződést kötöttek.

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Győri Audi ETO-hoz szerződhetek. Nem kellett bemutatkoznunk egymásnak, ellenfélként már többször is játszottam ellenük. Kétségkívül a világ egyik legjobb klubjáról van szó, akik mindig mindent meg akarnak nyerni, a közönségük pedig mindenhol elképesztő hangulatot teremt

– nyilatkozott Amanda Kurtovic.

A győriek honlapja szerint a jobbátlövő posztra még egy név bejelentése várható a közeljövőben, ezen kívül a keret a következő szezonra véglegesnek tekinthető.

Mindez azt jelentheti, hogy a jelenleg a kerethez tartozó két jobbátlövő, Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna közül legalább az egyik távozik, sajtóhírek szerint az előbbi.

A Győri ETO korábban két világbajnok nyári érkezését is bejelentette, Béatrice Edwige a MetzbőlEstelle Nze Minko pedig a Siófok csapatából érkezik júniusban.

Nyitókép: Ronny Hartmann / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik