Sport

Világbajnok beállót igazol a Győri ETO

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata bejelentette hivatalos honlapján, hogy szerződést kötött Béatrice Edwige-gel. Az Európa- és világbajnok francia beálló nyáron érkezik a csapatba.

Győrben idén nyáron Yvette Broch hiányában sajnos megbomlott a világ egyik legjobbjának tartott Amorimmal közös hármas védő tengely. Azt hiszem, Béatrice Edwige, akit 2016-ban az Európa-bajnokság legjobb védőjátékosának is megválasztottak megfelelően illeszkedik majd csapatunk játékába.

– nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

A 30 éves játékos a Metz és a francia válogatott meghatározó játékosa. A riói olimpián ezüstérmet nyert a csapattal, a 2017-es világbajnokságon és a decemberi Európa-bajnokságon is aranyérmes lett, így joggal nevezhetjük posztján a világ egyik legjobbjának.

Csodás metzi évek után úgy éreztem most jött el az idő, hogy egy szinttel feljebb lépjek. Igazán meglepett és nagyon sokat jelentett számomra a Győri Audi ETO KC megkeresése. A világ legjobb csapatáról van szó, akik mindig a legmagasabbra törnek. Akit ide hívnak szerintem egy percig sem gondolkodik.

– idézi Béatrice Edwige-et új klubja.

Nagy kérdés ezek után, hogy mi lesz Crina Pintea sorsa, a román beálló ugyanis bár remekül szerepel a csapatban, nyáron lejár a szerződése. Nem kizárt, hogy ez az igazolás megágyazott a román klasszis távozásának is.

Nyitókép: Jean Catuffe/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik