Sport

Most már biztos, hogy Liu Shaoang nem lesz ott a vébén

Beszámoltunk róla, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa drezdai állomásán súlyosan megsérült Liu Shaoang: olimpiai bajnokunkat lett riválisa sodorta ki a pályáról, majd olyan szerencsétlenül csapódtak be, hogy három helyen is eltört a magyar sportoló kézközépcsontja. Liu Shaoangot műteni kellett, hat csavar került a kezébe.

Ezáltal veszélybe került a világbajnoki szereplése is, az RTL Klub Híradójának pedig most elmondta, hogy biztosan nem lesz ott a vébén.

„Nem kockáztatunk, hisz még csak 20 éves vagyok és annyi év van még előttem. Ez apró sérülésnek számít a mi sportágunkban, úgyhogy nincs miért aggódni. Az a baj, hogy pont a szezon végén jött ki, amikor a világbajnokság lenne, de ha úgy nézzük, akkor szerencsénk van, mert olimpia után rengeteg időm van még a felépülésre. Szóval nem kell rohanni, nem kell sietni. Megvárjuk, míg teljesen meggyógyul” – mondta az RTL Klubnak.

Három helyen tört el a magyar olimpiai bajnok keze – videó
Kérdéses így a szereplése a világbajnokságon.

Amikor visszaemlékezett a sérülésre, akkor azt mondta, így utólag visszagondolva vicces, ami történt, mert az első futama volt Drezdában. Úgy érzi, hogy ő is hibázott, és mivel ő volt külső íven, ő ért hamarabb a falhoz, a riválisa pedig ráesett a kezére, így keletkezett a törés.

„Konkrétan ő törte el a kezemet – mondta. – Fájni nem fájt, tízes skálán egy kilences volt. Amikor felálltam, akkor igazából csak dühös voltam.”

Amikor a csapatorvos megvizsgálta, még tudta mozgatni az ujjait, a csuklóját, úgyhogy megnyugodott, mert úgy tűnt, nem tört el a keze. De meg kellett röntgenezni, siettek vele, mert úgy tervezte, hogy visszatér a versenyre, de amikor elkészültek a röntgenképek, akkor derült ki, hogy három helyen eltört a kézközépcsontja és műteni kell.

Egy éjszakát kellett kórházban tölteni, és hamarosan kap egy könnyített merevítőt, amivel már újra rendesen tud edzeni, viszont nem kapkod, már a következő szezonra készül majd.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik