Sport

A válogatottnak nem kellett, a Bundesligában villog a magyar kézis

Meglepő eredményt hozott a kézilabda Bundesliga 20. fordulójának csütörtöki meccse, a Lemgo ugyanis hazai pályán verte 34-30-ra a Füchse Berlint. A hazaiak egyik legjobb Bartók Donát volt, a 22 éves magyar jobbátlövő hat gólt szerzett.

Mindez azért különösen érdekes, mert Bartók volt az, aki nem kellett a magyar válogatottnak, amikor a világbajnokságon szerepelt. A Csoknyai István és Vladan Matics vezette csapat végül a tizedik helyen végzett.

Matics aztán a vébét értékelve a Digi Sportnak beszélt arról, hogy a kombinatív játékával nem voltak elégedettek, és alig játszik a csapatában, Csoknyai így nem szerette volna magával vinni a német-dán világbajnokságra. Bartók ezután elég profin azt nyilatkozta, neki senki sem mondta, min kéne változtatnia, és úgy érzi, eddig nem okozott csalódást. Matics később bocsánatot kért az őszinte nyilatkozata miatt.

Bartók eddig a 20 fordulóban 61 találatot szerzett, ez már a negyedik meccse, amin hat gólig jutott. Kiosztott mellé 14 gólpasszt is a Bundesliga honlapja szerint.

A Lemgo a kilencedik helyen áll jelenleg a Bundesligában, a Berlin az ötödik. A német bajnokság első két helyezettje a Bajnokok Ligájában, a 3-5. csapatok majd az EHF-kupában indulhatnak a következő szezonban.

Eredmény – Bundesliga, 20. forduló

Lemgo – Füchse Berlin 34-30 (15-15)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik