Sport

Bartók Donátnak senki sem szólt, hogy bármin változtasson

A kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Vladan Matics hétfőn a Digi Sportnak elmondta, hogy Bartók Donát kombinatív játékával nem voltak elégedettek, ezért maradt ki a vb-keretből.

Matics: Azt mondják, dől a pénz a magyar kézilabdába. Hol?
A magyar válogatott társkapitánya szerint mindenben változtatni kell, ha sikeresek akarunk lenni.

hetmeteres.com ennek kapcsán rögtön meg is kereste TBV Lemgo játékosát, aki meglepetéssel fogadta a hírt.

Számomra semmilyen visszajelzés nem jött a kapitányok részéről azzal kapcsolatban, hogy a kombinatív játékkészségemmel probléma lenne.  Nem esett szó arról, hogy min kellene javítanom, változtatnom a csapat eredményessége és a beilleszkedés érdekében.

– emlékezett vissza Donát.

A hétfői interjú tartalma meglepetésként ért. Fontos számomra a bizalom, hiszen életem első komplett NB/I-es szezonjában is a bizalomnak  köszönhetően szereztem százhuszonkét gólt a Vác színeiben Zsiga Gyula mester kezei alatt, és ez által vívtam ki a Bundesligába történő igazolásom lehetőségét. Úgy éreztem, tavaly januárban, Ljubomir Vranjes bizalmával sem éltem vissza.
Elégedett vagyok az őszi játéklehetőségekkel klubomban, úgy gondolom, hogy sok örömet okozhattam a Lemgónak, és a jobbátlövő posztot védekezésben és támadásban is sikerült megoldanom.

A jobbátlövő egyébként a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságon három mérkőzésen nyolc gólt szerzett, a német ligában pedig 55 gólnál tart. Az interjúban elmondta, a kihagyott vébétől csak még motiváltabb lett, hogy a következőn ott lehessen.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik