Sport

Fucsovics Márton elődöntős az 500 ezres ATP-tornán!

Fucsovics Mártonnak nem kellett megszakadnia ahhoz, hogy vegye a negyeddöntős, előre igencsak nehéznek ígérkező akadályt. A versenyt szervező ATP honlapja egy órával a találkozó kezdete előtt azt közölte: a világranglistán 18. Roberto Bautista Agut nem áll ki a 11 órára kiírt összecsapásra.

Később kiderült: a spanyol teniszező napok óta lázas volt, és a jövő heti, rotterdami verseny előtt nem akart kockáztatni, ezért döntött úgy, hogy nem lép pályára. Fucsovics így játék nélkül jutott elődöntőbe az 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás tenisztornán.

A 27. születésnapját éppen pénteken ünneplő Fucsovics – aki a rangsorban 47. – az MTI-nek azt mondta: nem várt ajándékot kapott.

Vasárnap kétórás, kemény edzésünk volt Robival, nagyon sajnálom, hogy megbetegedett, és mielőbbi gyógyulást kívántam neki

– fogalmazott a magyar játékos.

Hozzátette, ezzel együtt természetesen boldog, hogy élete második ATP-elődöntőjére készülhet.

Fucsovics: Régebben egy ilyen mérkőzést elbuktam
Őszintén vallott a csütörtöki mérkőzéséről a legjobb magyar játékos.

Fucsovics – aki az első fordulóban a nyolcadik helyen kiemelt olasz Andreas Seppit, a nyolcaddöntőben pedig a német Yannick Madent búcsúztatta – az elődöntőben a Matteo Berrettini-Fernando Verdasco, olasz-spanyol párharc győztesével találkozik. (Nyitókép: Fotó: KARIM JAAFAR / AFP)

ATP-torna, Szófia, férfi egyes, negyeddöntő, eredmény:

Fucsovics Márton-Roberto Bautista Agut (spanyol, 4.) játék nélkül

Ajánlott videó

Olvasói sztorik