Sport

Mozdulatlanul feküdt a jégen egy percig az UTE hokisa a derbin

Az éllovas Ferencváros idegenben 5-4-re győzött a városi rivális Újpest ellen a jégkorong Erste Liga középszakaszában, a felsőház hétfő esti rangadóján. A meccsen főként a hazaiak próbáltak dominálni, de egyszer sem tudtak vezetni a lila-fehérek. Túloldalon Nagy Gergő remekelt, a Fradi vezére volt három góljával.

A harmadik harmad hajrája így is izgalmas volt, két góllal megléptek a vendégek, a kitámadó újpestiek játékosát, Sikorcin Ladislavot keményen arcon könyökölte Dósa Krisztián. A hazaiak csatára vagy egy percig mozdulatlanul feküdt a jégen, miközben szépített csapata. Később megkapta az orvosi ellátást, de úgy kellett letámogatni a jégről.

Az eset után Dósa ötperces büntetést kapott, de még így sem az övé volt a leghosszabb kiállítás, hanem a 2+10 perccel kiálló Rafaj Attiláé, aki az első játékrészben dolgozta meg ellenfelét, aki a jégen feküdt. Összesítve is brutális számok jöttek össze, a Magyar Jégkorong Szövetség oldala szerint az újpestiek kilencszer játszhattak emberelőnyben.

A két együttes egyébként szombaton a zöld-fehérek pályaválasztásával ütközött meg, akkor kétgólos hátrányból fordítva, hosszabbítás után nyert 3-2-re az FTC.

Végeredmények – középszakasz, felsőház:

UTE – FTC-Telekom 4-5 (2-2, 0-0, 2-3)

A tabella:
1.  FTC-Telekom                  2  1   1   –   –    8-6  11 pont
2.  Sport Club Csíkszereda       1  1   –   –   –    3-0   6
3.  Corona Brasov                2  1   –   –   1    4-4   5
4.  UTE                          2  –   –   1   1    6-8   2
5.  DEAC                         1  –   –   –   1    1-4   0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik