Sport

Az első házigazda elvérzett a kézi-vb utolsó napján

Franciaország válogatottja nyerte a bronzérmet a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon, miután vasárnap a herningi helyosztón 26-25-re legyőzte Németország csapatát.

Még tíz perc sem telt el, amikor a franciák sérülés miatt elveszítették kezdőkapusukat, Cyril Dumoulint. A németek magukhoz ragadták a vezetést, és bár ellenfelüknek sikerült egyenlítenie, az első félidőt egy 4-0-s sorozattal zárták, így a szünetben a korábbinál is nagyobb különbséggel vezettek.

A hatszoros világbajnok franciák a második félidő elején hat és fél perc alatt ismét egyenlítettek, majd két góllal vezettek is, ám ezután a német csapat zárkózott vissza. A két együttes a csoportkörben 25-25-ös döntetlent játszott egymással, és ez volt az állás az utolsó pillanatokban is.

Őrült rohanás kezdődött, egy lerohanásból még a németek támadtak a győztes gólért, ám eladták a labdát, ami így Nikola Karabaticnál kötött ki az utolsó másodpercben, ő pedig nem hibázott. A címvédő kiénekelte a sajtot a társrendező szájából.

A németek a legjobb négy között így kétszer is elhasaltak. Az este folyamán a világbajnokság másik házigazdája, Dánia az aranyéremért játszhat.

Végeredmény – Kézilabda-világbajnokság, bronzmeccs

Franciaország-Németország 26-25 (9-13)

Nyitókép: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik