Sport

Késely Ajna és Milák Kristóf az elmúlt év legjobb ifjúsági sportolója

Akárcsak egy évvel korábban, ismét az úszó Késely Ajna és Milák Kristóf lett az év legjobb utánpótláskorú sportolója. A díjakat csütörtök délután adták át a hagyományos Héraklész Gálán. A 2018-as év korosztályos és felnőtt kontinens- és világbajnokságain, illetve a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket jutalmazták a Héraklész Gálán.

A férfiaknál Milák Kristóf azzal érdemelte ki az elsőséget, hogy az ifjúsági olimpián három arany- és egy ezüstérmet nyert, továbbá a felnőtt Európa-bajnokságon 200 méter pillangón győzött, emellett a junior Eb-n négy aranyat szerzett.

A nőknél Késely Ajna ugyancsak három számot nyert meg az ifjúsági olimpián, emellett a felnőtt Eb-n két ezüstöt és egy bronzot, a junior Eb-n pedig öt aranyat gyűjtött.

A sport folyamatosan változik, de vannak állandó elemek: a tehetség és a szorgalom utat tör magának. A sport az a terület, ahol még a szerencse is azok pártjára áll, akik a legtöbbet tették a sikerért. Ti már sok versenyen bizonyítottatok, tudjátok, hogy megtiszteltetés és felelősség a magyar sport elitjéhez tartozni

– mondta köszöntőjében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Az egyéni sportágak csapat kategóriájában a férfiaknál a Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Debnár Gergely alkotta junior világ- és Európa-bajnok párbajtőrcsapat, a nőknél az ifjúsági világbajnokságon 500 méteren első, Szellák Szabina, Biben Karina, Gazsó Dorka, Kőhalmi Emese összeállítású kajaknégyes bizonyult a legjobbnak.

A klasszikus csapatsport kategória győztese a junior világbajnok női kézilabda-válogatott lett.

Nyitókép: mob.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik