Sport

Balogh Zsolt: Ahogy a srácok fogadtak…

Kedden remek hírt kapott a magyar kézilabda válogatott, Balogh Zsolt, a magyar férfi kézilabda-válogatott jobbátlövője játszani fog a Norvégia elleni szerda esti középdöntős mérkőzésen a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.

A MOL-Pick Szeged játékosa sérülése és gyermekének születése miatt a szabadnapon hazautazott, és sokáig valószínűtlennek tűnt, hogy visszatér Herningbe a meccsre, lévén a felesége múlt péntekre volt kiírva, így bármelyik pillanatban életet adhat az újszülöttnek.

Így egyelőre Lékai Máté az egyetlen kispapa a csapatban. Balogh a molcsapat.hu oldalnak nyilatkozott arról, mit is érez jelen pillanatban, hogy képes „kettészakadni”, a vb-re és az épp oly fontos otthoni hírekre is koncentrálni egyszerre.

Bevallom, a világbajnokság előtt én is azt hittem, hogy sokkal nehezebb lesz a kézilabdára koncentrálnom, de szerencsére nem lett igazam. Nyilván sokat jár a fejemben a családom, de amikor a bíró a sípjába fúj, már semmi mással nem foglalkozom, csak a játékkal. Ráadásul sokat segítenek a fiúk is, érzem a szeretetet, a biztatást a csapat részéről

– fogalmazott Balogh, aki elmondta azt is, inkább lelkileg volt fontos számára, hogy hazamehetett és meglátogathatta a párját.

Persze a gyógykezelési lehetőségek miatt is mentem haza, de úgy éreztem, ha már játszani nem tudok, mindenképpen szeretnék hazamenni. Tudtuk, hogy ezzel a sérüléssel 48 órát biztosan pihennem kell, és nagyon korrekt volt mindenki, egy rossz szót nem kaptam azért, mert hazamentem. Ahogy a srácok fogadtak, amikor visszatértem Magyarországról, azt soha nem fogom elfelejteni

– tette hozzá meghatottan a jobbátlövő.

Balogh kitért kiváló formájára és annak lehetséges okára is.

Ezen a világbajnokságon érzem először azt, hogy igazán kulcsszereplő vagyok. Nem kiegészítő ember, nem második játékos egy poszton, hanem az a fajta főszereplő, akinek komoly felelősség nyugszik a vállán. Én így tudok kiteljesedni, most tudok igazán önmagam lenni, mert úgy gondolom, jó teljesítményt hoz ki belőlem a felelősség. Érzem a bizalmat az edzők, és persze a játékostársaim oldaláról is

– mondta a szegedi játékos.

A magyarok a csoportkört Koppenhágában két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták, a középdöntőben szombaton 25-22-re kikaptak az olimpiai bajnok Dániától, vasárnap 26-21-re legyőzték az Afrika-bajnok Tunéziát, szerdán 18 órától pedig Norvégiával találkoznak.

Kézi-vb: mutató, amiben a magyar válogatott a legjobb
Mutatjuk mibe kapaszkodhatunk Norvégia ellen.

A csoportok első és a második helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik az ötödik helyért, a negyedik pedig a hetedik helyért játszhat. Ezért küzdünk mi Egyiptommal. A sima hetedik hely és a legfontosabb cél, az olimpiai selejtező eléréséhez tehát minimum döntetlen kell Norvégia ellen. De ha kikapunk, akkor sincs minden veszve, viszont ebben az esetben marad a matek. Mert ugyan sokkal, 12 góllal jobb a gólkülönbségünk, mint Egyiptomnak, de ők az eddig nulla pontos Tunéziával meccselnek, ami sima, sok gólos győzelmet sejtet.

Férfi kézilabda világbajnokság, középdöntő, 2. csoport, állás:

A program:

I. Ccoport:
15.30: 
Brazília–Izland
18.00: 
Franciaország–Horvátország
20.30: 
Németország–Spanyolország
II. Csoport:
15.30: 
Tunézia–Egyiptom 
18.00: Norvégia–Magyarország
20.30: 
Dánia–Svédország

A II. csoport állása

1. Dánia 4 4 117–90 +27 8
  2. Norvégia 4 3 1 122–109 +13 6
  3. Svédország 4 3 1 122–107 +15 6
4. Magyarország 4 1 1 2 108–109 –1 3
  5. Egyiptom 4 1 3 102–115 –13 1
  6. Tunézia 4 4 90–131 –41 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik