Sport

Babos Fucsoviccsal kikapott, de párosban egy lépésre a döntőtől

Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic címvédőként győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének negyeddöntőjében.

Babosék ellenfele az amerikai Raquel Atawo és a szlovén Katarina Srebotnik volt, akiket két szettben győztek le hétfőn, a találkozó 1 óra 17 percig tartott.

Az első játszmában sokáig mindenki hozta a saját adogatását, aztán Babosék 5:4-es vezetésnél három játszmalabdához jutottak, és a másodikat ki is használták.

A második játszma második játékában a címvédő ismét brékelhetett volna, de ezt hárította az ellenfél. A szett végén azonban 6:5-ös vezetésnél fogadóként sikerült lezárni a meccset, így Babosék ott vannak a négy között, ahol az amerikai Jennifer Brady és Alison Riske lesz az ellenfél.

Babos Fucsovics Mártonnal az oldalán vegyes párosban is pályára lépett, de a második kiemelt Nicole Melichar, Bruno Soares duó túl erősnek bizonyult.

Az amerikai, brazil páros az első szett második játékában brékelte Fucsovicsot, és ezt az előnyt meg is őrizte, így 6:3-ra behúzta a játszmát. A másodikban Fucsovics és Babos adogatását is egyszer-egyszer vette el a második kiemelt, amely 48 perc után fogadhatta a magyar kettős gratulációját.

Eredmény, női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Raquel Atawo, Katarina Srebotnik (amerikai, szlovén, 9.) 6:4, 7:5

 

vegyes páros, 2. forduló:
Nicole Melichar, Bruno Soares (amerikai, brazil, 2.) – Babos Tímea, Fucsovics Márton 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik