Sport lineup

Ez a legbetegebb statisztika, amit valaha láttunk

Őrült, sőt történelmi formában kosarazik az elmúlt hetekben a Houston Rockets regnáló MVP-je, James Harden. A 29 éves játékos hihetetlen ütemben termeli a pontokat, kis túlzással egyedül tartja meccsben a Houstont, igaz, most például 58 pontot dobott a Brookly Nets ellen, de ez nem volt elég, csapata hosszabbításban 145-142-re kikapott.

Az NBA 2017-18-as szezon legjobb játékosának választott kosaras jelenleg 34.8 pontot átlagol meccsenként, ezzel háromtized ponttal maradt el Michael Jordan 1988-89-es első negyven meccses számaitól. Na, de nem is ez a legfontosabb adat most, hanem az, hogy Harden hihetetlen formában van: a Nets elleni mérkőzés volt zsinórban a 20., amikor átlagban 40 pont fölött hoz meccsenként – ez azt jelenti, hogy az elmúlt húsz találkozón összesen több mint 800 pontot szerzett.

Az örökrangsorban olyan nevek vannak mint a Halhatatlanok Csarnokába beválasztott Rick Berry (22), a legnagyobbak közé hamarosan bekerülő Kobe Bryant (23) és a legendás Elgin Baylor (33). A legbetegebb statiszika viszont azé a Wilt Chamberlainé, akiről már mi is írtunk nemrég egy átfogó cikket.

50 évvel ezelőtt is játszott egy LeBron James, csak nem így hívták
Wilt Chamberlainről két legenda kering. Az egyik, hogy lefeküdt 20 ezer nővel, a másik, hogy egyszer 100 pontot dobott egy kosármeccsen. Az egyik valószínűbb mint a másik.

A 20. század egyik legbrutálisabb kosárlabdázója, a korát évtizedekkel megelőző szupersztárnak volt a karrierjében olyan periódusa, amikor megszakítás nélkül 515-ször tartotta a 40 pont fölötti átlagot – ez meg azt jelenti, hogy Chamberlain ez alatt az időszak alatt több mint 20600 pontot szerzett.

Fotó: ESPN

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik