Sport lineup

26 éves Michael Jordan egyik legőrültebb meccse

1993. január 16-án a Chicago Bulls hazai pályán fogadta az újonc Shaquille O’Neallal felálló Orlando Magicet. A Bullsban természetesen ott volt minden idők legnagyobb játékosa, Michael Jordan, aki azon az estén karrierje egyik legőrültebb teljesítményét tette le az asztalra.

Az akkor 29 éves szupersztár a mezőnyből 49-szer próbálkozott, és egészen elképszető, 27 alkalommal talált is – ezenfelül még 11-szer állhatott a büntetővonalra, ergo összesen 60-szor emelte rá a labdát.

Az amúgy vesztes meccsen minden idők legjobb kosárlabdázója 64 ponttal zárt, miközben csapata második legeredményesebb játékosa, Scottie Pippen 17 pontot szedett össze.

Nem érdekel, hány pontot dobok, teljesen felesleges erről gondolkodni, hiszen nem nyertünk. Odaadtuk a meccset nekik. Jól játszottunk, de volt néhány buta húzásunk. Ha egy hatpontos előnyt egy perc alatt eldobsz, akkor valami baj van. 64 pont nem ér semmit, ha a végén kikapsz

– mondta a 128-124-es vereség után Jordan.

A másik oldalon a 21 éves Shaquille O’Neal akkor megtapasztalhatta, milyen a legnagyobb ellen játszani, és finoman szólva sem ijedt meg a lehetőségtől. Az Orlando Magic centere 29 pontottal és 24 pattanóval bizonyította, hogy mekkora tehetség.

Ma már természetesen mindkét legenda a Halhatatlanok Csarnokának tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik