Sport

A focivilág egyik legfurcsább edzője kémet küldött a rivális edzésére

Az angol másodosztályban a Leeds United legyőzte 2-0-ra a Frank Lampard menedzselte Derbyt, így biztosan megőrzi első helyét a 27. forduló után is. A találkozó előélete ugyanakkor nagyobb visszhangot kapott,

konkrétan kitört egy kisebb kémbotrány.

A BBC azt írja, hogy egy nappal a mérkőzés előtt hívták ki a rendőröket a Derby edzőpályájához, majd a kerítésnél el is beszélgettek egy férfival, de letartóztatás nem történt. Később kiderült, hogy a hívatlan vendég a Leeds United embere. A mérkőzés előtt kérdezték az esetről a Leedset irányító Marcelo Bielsát:

Igaz, hogy valaki tőlünk ott volt a Derby edzésén és ezért vállalom a felelősséget. Beszéltem Frank Lamparddal, aki szerint nem tartom tiszteletben a fair play szabályait. Én nem így látom, de itt most az a fontos, mit gondol Lambard és a Derby. A klubomnak ehhez semmi közé, én küldtem oda azt az embert. Hogy őszinte legyek, ez nálam bevett szokás azóta, hogy az argentin válogatottal részt vettünk a világbajnoki selejtezőben

– mondta Bielsa, aki 1998 és 2004 között irányította hazája válogatottját, azaz már jó régóta figyeli az ellenfeleket.

A szövetség vizsgálatot indított és a Leeds is elbeszélgetett az edzővel, a klub aztán közleményben jelezte, emlékeztetni fogja az argentint és stábját arra, hogy a Leeds az őszinteségre és a becsületességre épül. A klubtulajdonos személyes találkozón kért bocsánatot a Derby Countytól.

Marcelo Bielsa a futballvilág egyik legfurább, egyben legelismertebb edzője, Pep Guardiola például őt tartja példaképének. Nemrég foglalkoztunk vele bővebben is:

Régóta nem nyert semmit, mégis csodát várnak a futball utolsó romantikusától
A bizarr történetek egész sorát szállító Marcelo Bielsa a legnagyobb hatású aktív edző, most éppen a Leedsnél. Lehet, hogy végre nyer valamit?

Nyitókép: Athena Pictures/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik