Sport

Ez eddig a kézivébé legnagyobb szenzációja

Írtunk róla, hogy már a legelső meccsen szenzáció történt a kézilabda-világbajnokság D csoportjában, abban, amelyben a magyar válogatott is szerepel. Angola szállította, amely ugyan négygólos előnyt tapsolt el az erősebbnek gondolt Katar ellen, és fél perccel a vége előtt is az egyenlítésért támadott. Romé Hebo volt, aki egalizált, de a katariak kezében ott volt így is a győzelem lehetősége.

Az angolai kapus, Giovany Miachissengue aztán kivédett egy távoli, de középre tartó bombát, majd gyorsan meg is játszotta Claudio Chicolát, aki az utolsó másodpercen megnyerte az afrikaiaknak a mérkőzést.

Nagy szó ez, nem csak az erőviszonyok, hanem az angolaiak eddig vébészereplése fényében. Most jutottak ki negyedszer, 19. mérkőzésükön ez még csak a negyedik győzelmük volt. Nem mellesleg a magyar csapatnak is jól jöhet még ez a katari vereség, főleg azután, hogy Argentína a papírformát borítva döntetlen játszott Csoknyai István csapatával.

Kiábrándító döntetlennel kezdett a magyar kéziválogatott a vb-n
A szörnyű második félidő után csoda, hogy egyáltalán pontot szerzett a csapat. Folytatás Angola ellen. Nem lesz egyszerű.

Eddig egyedül a svédek tudták hozni a kötelezőt, ők péntek este Egyiptomot verték 27-24-re, igaz, az sem volt egy sima győzelem, mert ugyan öt gól is volt a differencia, az 58. perc elejére kiegyenlített Egyiptom. A hajrában azonban már csak az európai válogatott volt eredményes.

A D csoport eredményei

Svédország-Egyiptom 27-24 (13-11)
Angola-Katar 24-23 (12-8)
Magyarország-Argentína 25-25 (13-10)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik