Sport

A dánok földbe döngölték ellenfelüket a kézi-vb-n

Németország után a másik társrendező, az olimpiai bajnok Dánia is bemutatkozott a 2019 férfi-kézilabdavilágbajnokságon és ők még nagyobb verést mértek ellenfelükre, mint tették azt a németek Koreával. A dánok csaknem 12 ezer néző előtt, Frigyes dán koronaherceg beszédét követően estek neki Chilének,

és Mikkel Hansenék egy félidő után már 22-4-re vezettek.

A dél-amerikai csapat valamivel eredményesebben játszott a szünet után, igaz, nem volt nehéz az első 30 percet túlszárnyalni. Így is méretes pofonba szaladtak bele, a dánok 39-16-ra nyertek. A hazaiak 49 rádobásból érték el a 39 gólt, ez 80 százalékos hatékonyság, ami döbbenetes. Hetesből csak két találatot szereztek, ellenben gyors indításból 14-et. Casper Mortensen nyolcszor, Mikkel Hansen hétszer, a Veszprémet erősítő René Toft Hansen egyszer volt eredményes.

A magyar válogatott, amely a D csoportban szerepel, pénteken 18 órakor, Argentína ellen kezd. Nagy László is ott van a meccskeretben.

Nagy Lászlóval a csapatban vágunk neki a kézivébének
Nem kockáztat a magyar válogatott, már az első meccsre nevezi a 37 éves klasszist.

A mostani az első világbajnokság, amelyet két ország rendez. 2021-ben majd Egyiptom lesz a házigazda, a 2023-as vébé rendezését pedig ismét egy páros, Lengyelország és Svédország közösen nyerte el. A női mezőnyben az 1999-es tornán Norvégia és Dánia volt társházigazda, 2023-ban pedig dán, norvég és svéd helyszín is lesz.

Eredmény – férfi kézi-vb, 1. forduló, C csoport

Dánia – Chile 39-16 (22-4)

Nyitókép: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik