Sport

Törölték a versenyt, amin Lindsey Vonn visszatért volna

Az elmúlt napok heves havazása miatt törölték a szombatra és vasárnapra St. Antonban tervezett női versenyeket az alpesi sízők világkupa-sorozatában. Ez egyben azt is jelenti, hogy legalább egy héttel csúszik minden idők egyik legeredményesebb női alpesi sízője, Lindsey Vonn visszatérése, aki az ausztriai helyszínen szeretett volna először versenyezni novemberi térdsérülését követően.

Minden idők legeredményesebb női sízője óriási utolsó évet tervez
Már biztosan az utolsó éve lesz, stílusosan fejezné be.

A szervezők bejelentése szerint az utóbbi napokban rengeteg hó esett a térségben, így nem tudják biztosítani a versenyfeltételeket a szombatra tervezett lesiklásra, illetve a vasárnapi szuperóriás-műlesiklásra sem. A nemzetközi szövetség (FIS) egyelőre nem közölte, pótolják-e a most törölt futamokat.

A vk-sorozat így jövő hétvégén az olaszországi Cortina d’Ampezzóban folytatódik, ugyancsak gyors számokkal, valószínűleg itt tér majd vissza Vonn.

A világkupában 82 futamgyőzelmével a legeredményesebb női versenyzőnek számító síző korábban bejelentette, hogy ez az utolsó szezonja, bár kedvenc helyszínén, a kanadai Lake Louise-ban még ősszel is szeretne rajthoz állni. Célja, hogy megdöntse az abszolút örökranglistát 86 vk-győzelemmel vezető svéd Ingemar Stenmark rekordját.

Europress/AFP/Francois Xavier Marit

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik