Sport

Fucsovics szettelőnyből kapott ki Djokovictól

A magyar teniszező két szoros játszmát játszott a szerb világklasszissal, de a döntő felvonást már lesimázta az első kiemelt.

Miközben az emberek többsége még csak átállítja az agyát 2019-re, a tenisz világában már pörög az élet, Fucsovics Márton szerdán a második fordulóban játszott az 1,3 millió dollár (365 millió forint) összdíjazású keménypályás dohai tenisztornán és nem kisebb név, mint az első helyen kiemelt Novak Djokovic volt az ellenfele. A tavalyi US Openen is találkoztak, az első körben négy szettben nyert a szerb, aki később a tornát is megnyerte.

Fucsovics Márton: Végre újra élvezem a játékot!
A legjobb magyar teniszező fantasztikus évet zárt, világsztárokkal is összecsapott, ATP-tornát nyert. Nem dől hátra kényelmesen, ennél is nagyobb célokat tűzött ki és azt is elárulta, kivel szeretne végre megmérkőzni.

Az első szettben 4-4-es állásig nem sok sikerélménye volt a fogadóknak, ekkor azonban Fucsovics bréklabdákhoz jutott és a harmadik értékesítette is a szerb klasszis ellen. Ezután semmire hozta a saját adogatását, 41 perc alatt nyerte meg az első játszmát.

A második játékrész elején Djokovic magabiztosan adogatott, Fucsovics már nehezebben hozta a szerváit, de bírta a nyomást, úgyhogy 22 perc után 2-2 volt az állás. A következő gémben a magyar játékos kétlabdás előnyben volt, de innen tudta hozni az adogatását Djokovic. Az egész szett során két bréklabda volt, 5-4-nél, amikor a szerb fogadóként jutott játszmalabdákhoz, a másodikat értékesítette, így kiegyenlített. Fucsovics egyébként challenge-t kért a második szettlabdánál, de rosszul látta, a labda nem volt kint, csípte a vonalat.

A harmadik játszma során eszünkbe jutott a US Open-találkozó: Djokovic ott is fokozatosan jött bele a játékba, a végére pedig nem volt kérdés, hogy ő jut tovább. Most is az történt, hogy a két szoros szett után a szerb kétszer is brékelt és elég hamar 4-0-s előnybe került. Fucsovics aztán fogadóként elcsípett egy gémet, de a következő két játékot Djokovic nyerte. A szerb 2 óra 3 perc játékkal jutott tovább a következő körbe.

Fucsovics Guido Pella oldalán még párosban is érdekelt lett volna Dohában a szerdai játéknapon, ám a magyar-argentin duó visszalépett a 18.30 órára kiírt negyeddöntős mérkőzéstől.

Eredmény – dohai torna, 2. forduló (a negyeddöntőért)

Novak Djokovic (szerb, 1.) – Fucsovics Márton 4-6, 6-4, 6-1

Nyitókép: KARIM JAAFAR / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik