Sport

Fucsovics egy szettre volt jó Djokovic ellen

Fucsovics Márton kiesett a US Open nyitófordulójában, miután négyszettes meccsen alulmmaradt Novak Djokoviccsal szemben. A legjobb magyar játékos korábban még sosem játszott a szerb ellen, az első találkozásuk 2 perc híján három óráig tartott.

Az első játszmában hamar meglépett a kétszeres US Open-győztes, miután rögtön elvette Fucsovics adogatását és bár egy-egy játék jól sikerült a magyarnak, nem volt sok remény elkapni. A második szett viszont abszolút a magyar játékosé volt, a hőséggel nehezen megbirkózó Djokovic játéka visszaesett, sőt még ápolást is kért, ezalatt Fucsovics elvette adogatását és egyenlített.

A harmadik szett valódi hullámvasút volt, nagyszerűen kezdett a magyar játékos, 1:1-nél újra brékelt, egészen a játszma hajrájáig biztosan tartotta előnyét. Djokovic 4:3-nál visszavette az adogatást, fordított, majd 5:4-es vezetésénél kihasználta Fucsovics hibáit és megnyerte a harmadik szettet.

Ezt követően a hőség miatt tíz perc pihenőt kaptak a játékosok, ami nem jött jól Fucsovics Mártonnak. A folytatásban ugyanis szétesett a játéka, 0:6-tal zárta a szettet és a háromórás mérkőzést.

Végeredmény – US Open, 1. forduló

Novak Djokovics (szerb, 6.)-Fucsovics Márton 6:3, 3:6, 6:4, 6:0

Nyitókép: Matthew Stockman/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik