Sport

Franciaország ült Európa trónjára

A világbajnok és házigazda francia női kézilabda-válogatott nyerte az Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 24-21-re legyőzte az olimpiai címvédő Oroszországot. Az első húsz percben a házigazdáknak két 3-0-s sorozatuk is volt, a rendkívül színvonalas első félidő végére mégsem tudtak ellépni, mert a nagyszerűen küzdő oroszok rendre felzárkóztak.

A második felvonás elején piros lappal kizárták Allison Pineau-t, mert büntetője során a labda súrolta Anna Szedojkina halántékát. A kissé szigorúnak tűnő döntést a videobírós visszajátszás megtekintését követően hozták meg a játékvezetők, a gólt viszont megadták.

A franciák ezzel már három találattal vezettek, és bár az oroszok a továbbiakban is üldözték őket, a hajrában Alexandra Lacrabere sorozatban három góllal eldöntötte a finálét, kezdődhetett

Sikerével a francia válogatott – amely egy olimpiai és öt világbajnoki döntő után első alkalommal játszott kontinensbajnoki finálét – kijutott a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra, míg az oroszoknak továbbra sincs Európa-bajnoki címük. További érdekesség, hogy az Érd szerb szélsője, Katarina Krpez Slezak lett a torna gólkirálya, miután hat mérkőzésen hetven lövésből ötven alkalommal talált a hálóba.

Végeredmény – Kézilabda-Eb, döntő

Franciaország-Oroszország 24-21 (13-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik